Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | November 22, 2017

Scroll naarboven

Top

WK Wakeboard Cable 2012 Fillipijnen Denise de Haan pakt 4de plek

Zondag 11 november vond de laatste finale plaats van het WK Wakeboard Cable 2012 op de Fillipijnen. Voor ons in de hoofdrol bij de Open Ladies: topwakeboardster Denise de Haan. Na een spannende finale wist zij de vierde plaats te veroveren. Van harte!
Denise boardt al jaren in de top van de wereld mee en deelt nu ook haar kennis en ervaring met de boarders die net beginnen door als bondscoach Jong Oranje te fungeren voor de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond. Goud waard voor de sport dus en wat ons betreft een prominente plaats op het erepodium! De officiele uitslag vind je hier.
Ook Sam de Haan, die zaterdag de finale Junior Men boardde, haalde een vierde plaats. Geweldig gedaan! Sam vertelt zelf het volgende over zijn ervaringen op het WK:

“Ik was er 1 week eerder om samen met Tommy (Swaan) te trainen. Dit was belangrijk voor mij zodat ik mij goed kon voorbereiden. De officiĆ«le trainingen gingen goed. Het was gezellig met de groep. Voor de wedstrijd zelf had ik niet al te hoge verwachtingen. Dit was mijn eerste jaar binnen de Junior Men en er was zware concurrentie met name vanuit Duitsland. De qualificatie en halve finale kwam ik net door. De finale ging goed met switch move 5 ts ts 900, dus stond ik na mijn eerst run op de vierde plaats. In de tweede run bleef dat hetzelfde waardoor ik uiteindelijk dus vierde werd. De voorbereiding was goed en ik ben tevreden zo!”

Tommy Swaan vertelt het volgende:”Ik was er al twee weken. In deze tijd goed getraind met Sam. Het doel was om een goede run neer te zetten onder druk. Ik was dus erg blij door de voorrondes te komen. Ik was ook erg blij dat er zo’n goede groepssfeer was. ” In de halve finale werd de concurrentie deze keer te groot voor Tommy en Daniel Rutten maar zij hebben gezorgd voor een spannende wedstrijd.
Ook Daniel laat weten wat hij van zijn ervaring op de Fillipijnen vond: “Dit was mijn eerste wereldkampioenschap. Mijn eerste indruk in dit land was anders dan ik gewend ben.

Ik heb hier veel armoede gezien en dat maakt toch indruk.

Verder was het leuk om hier iedereen weer terug te zien die ik in het afgelopen jaar heb leren kennen. Het is hier wel erg warm en dat sloopt je lichaam zonder dat je het door hebt. Het niveau is op dit WK erg hoog. Dat vind ik wel lekker want het geeft mij weer motivatie om nieuwe sprongen bij te leren.”
Wij zijn benieuwd Daniel wat je nog gaat leren en wat wij nog van je gaan zien!

De sporters zullen op verschillende data terugkeren naar Nederland. Ook Sanne Meijer, kersverse Wereldkampioene, blijft nog even op de Fillipijnen voor ze weer terugkeert. Het Nederlandse team eindigde van de 32 deelnemende landen op de 8e plaats.
Graag feliciteren wij al onze topsporters nogeens met hun topprestaties op het WK Wakeboard Cable 2012 en wensen hen alle succes met de voorbereidingen op het nieuwe jaar!