Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Wakeboard Cable als demo op de Olympische Spelen 2020?

iwwf ioc

De Internationale Waterski & Wakeboard Federatie laat weten dat Wakeboard Cable weer in de running is als demosport voor de Olympische Spelen 2020 te Tokyo.

Momenteel wordt er een panel samengesteld om te beoordelen hoe het additionele wedstrijd programma op de spelen te Tokyo in 2020 eruit zal zijn. Dit panel gaat kijken welke nieuwe sport (of sporten) er aan het programma toegevoegd kunnen worden dankzij de flexibiliteit die in December werd geboden door de hervormingen van de Olympische Agenda 2020.

De gastheer van de Olympische Spelen heeft volgens deze nieuwe Olympische Agenda de keuze op basis van haar voorkeur en mogelijkheden om een sport aan het programma toe te voegen. In Tokyo heerst een passie voor basketbal en softbal waarmee deze sporten wellicht de voorkeur hebben, maar squash, wakeboard, karate en wushu zijn hoogstwaarschijnlijk ook in de running.

Op 4 en 5 februari a.s. staat de eerstvolgende vergadering van het panel gepland. Wij houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen.