Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Verslag NK Waterski 2014

hele team
In het weekend van 13/14 september werd in het Brabantse Handel het NK waterski gehouden. Een dag met een lekker zonnetje en een matige wind maakte de omstandigheden perfect voor topprestaties.

rookies leukVoor het eerst mochten in een speciale categorie Rookies meedoen aan het NK waardoor de zaterdag begon met een tiental enthousiaste beginnende wedstrijd skiers. Na afloop van de Rookie wedstrijd streden de categorieën -14, -17, -21 en +35 om de nationale titels.
Bij de jongens tot 14 jaar werd een nieuwe naam kampioen op zowel slalom als figuren: Hugo Julsing. Ook zijn zusje Klaske Julsing pakte een titel, zij werd kampioen bij de dames tot 14 jaar.
De strijd bij de mannen tot 17 was een hevige. Tycho Hof en Perr Huisman waren zeer aan elkaar gewaagd. Tycho wist de slalom te winnen door 2 boeien op 12 meter te skiën maar moest het op het figuren en springen afleggen tegen Perr. Bij de mannen tot 21 was Thomas den Dekker oppermachtig ondanks een blessure. Jelle slot wist wel het onderdeel springen te winnen maar Thomas was de beste op de overige disciplines.
sven kraakmanBij de senioren kwamen we oude bekenden tegen. Zo waren na lange afwezigheid Ard van Bergen en Sven Kraakman weer van de partij. De titel op slalom ging naar Ard van Bergen. De overall titel ging uiteindelijk naar Sven Kraakman, die het op het springen nog moest afleggen tegen Alex Clay, maar er wel met de overall titel vandoor ging.
Op zondag was het de beurt aan iedereen die meedeed met het Open Kampioenschap. De slalom werd een super spannende, in de voorronde wist Freek School de beste score te halen met 5@12 maar hij werd op de hielen gezeten door Roy Perdaen, Rico Vleerbos en Tycho Hof (allen goed voor meerdere boeien aan 12 meter). In de finale was uiteindelijk Roy Perdaen de beste, gevolgd door Rico Vleerbos. Het podium werd compleet gemaakt door de 15-jarige Tycho Hof.
Bij de dames werd de slalom gedomineerd door Pemm Huisman, met 2 boeien aan 13 meter werd zij NL kampioen. Ook op de onderdelen figuren en springen was Pemm oppermachtig. Lieke Rolvers (2e) wist wel haar PR’s te verbeteren maar kon Pemm niet bedreigen.
De titel op het onderdeel figuren ging naar de 17-jarige Perr Huisman die profiteerde van een fout van Roy Perdaen. Hij wist in de finale een constante run neer te zetten waar de anderen dit niet konden. 2e werd senior Ard van Bergen en 3e werd Tycho Hof.
podium open menBij het spectaculaire slotstuk van het weekend was de titel voorbestemd voor Freek School, hij heeft een PR dat ver boven het niveau van de anderen uitsteekt. De strijd voor plek 2 en 3 was echter hevig.
In de voorronde wisten 4 skiërs een afstand van 40+ meter neer te zetten. Hans van Mierlo pakte de derde plek en Rico Vleerbos werd uiteindelijk 2e. Bijzonder was echter wel dat beide mannen de twee junioren Perr Huisman en Tycho Hof maar nipt voorbleven.
De overall titel ging zoals verwacht bij de dames naar Pemm Huisman, gevolgd door Lieke Rolvers. Bij de heren was de nummer 1 ook al snel bekend: Freek School pakte de NLse titel. 2e plek was voor Rico Vleerbos. De strijdt om de derde plek was echter hevig. Nadat Perr en Tycho op zaterdag elkaar al op hadden gestuwd naar mooie prestaties waarbij Perr aan het langste eind trok wist in de Open klasse juist Tycho een voorsprong te halen ten opzichte van Perr. Met een verschil van 13 punten werd Tycho 3e in het overall klassement bij de Open klasse Heren.
podium tycho podium open ladies freek school