Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Dag 1 – EK Cable Wakeboard Italië

Dag 1 – EK Cable Wakeboard Italië

Bondscoach Jan Kerkhoven laat ons weten hoe het de Nederlandse riders vergaat in Italie. Directe updates ontvang je onze facebookpagina. Daarnaast kun je het team hier volgen, inclusief live stream.

De eerste dag was een deels succesvolle dag voor het Nederlandse team.

Bij de girls kwamen Iris en Frédérique in actie. Ze moesten beiden starten in dezelfde heat, helaas was het niet voldoende om direct naar de finale te gaan. In de LCQ viel Frédérique jammer genoeg met haar backroll terwijl ze die in de voorronde wel goed had gestaan. Ze heeft deze net geleerd en we hebben alle vertrouwen dat ze snel nieuwe sprongen zal gaan staan. Iris had een goede run en een tijd lang leek het er op dat het haar ging lukken maar de laatste rider gooide roet in het eten en scoorde beter.

 

Bij de Boys hadden Max Delhaas, Adyen, Jasper en Damien woensdag hun qualificatie. Het ek cable wbdeelnemersveld was verdeeld over maar liefst 4 heats, dit wil dus zeggen dat er ook een halve finale gevaren moet worden voor de finale. Adyen startte in de eerste heat, ondanks dat hij een zuivere run had was het niet genoeg om door te stomen naar de halve finale. Jasper en Max Delhaas gingen van start in de 2e heat. Max voer zuiver en kwalificeerde zicht meteen voor de halve finale. Ondanks dat Jasper wel een run uitvoer waren de landingen niet zuiver genoeg om door te gaan. Damien had een heerlijke run en boven verwachting pakte hij de vierde plek in zijn heat, niet voldoende voor de halve finale maar wel een goed uitgangspunt voor de LCQ. In de LCQ heats hadden Adyen, Jasper en Damien nog 1 kans om zich te kwalificeren voor de halve finale. Damien deed wat hij moest doen maar was niet opgewassen tegen het wakeboardgeweld van de andere boarders en moest zich tevreden stellen met een 4e plek in zijn heat. Jasper en Adyen zaten helaas in dezelfde heat waarin alleen de eerste zich zou plaatsen voor de halve finale. Adyen moest voluit maar viel helaas met een backroll to blind waardoor Jasper met een relatief makkelijke run zich kon plaatsen voor de halve finale donderdag.

warming up ek cable wb

Bij de masters probeerden Pascal en Jan zich te kwalificeren in dezelfde heat. Pascal maakte het in eerste instantie behoorlijk spannend door meteen in zijn eerste run bij de kicker te vallen, maar hij verbeterde zich in zijn 2e run en haalde de 2e plek. Hierdoor plaatste hij zich voor de finale morgen. Jan had niet voldoende punten gehaald om direct naar de finale te gaan en moest het nog proberen in de LCQ. Hij maakte het spannend maar helaas was het niet voldoende voor de finale.

Op dag 2 (donderdag) hebben de Boys en Masters de finales en beginnen de Junior Men aan hun voorrondes. Liveresultaten kun je vinden op http://myzone.cablewakeboard.net/en/116/?sub=6&comp=987 en natuurlijk houden we jullie hier op de hoogte via de NWWB Facebookpagina.