Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Tourstop 1 Lowlands Grevenmacher

Tourstop 1 Lowlands Grevenmacher

Afgelopen zondag werd de eerste stop van de Lowlands Tour gehouden te Grevenmacher.

Traditiegetrouw was het weer gisteren prachtig, lag de Moezel er fantastisch bij zo tussen de wijnranken en was de golf van de nieuwe X-20 van Powerboatscenter mega. Kortom, de perfecte omstandigheden voor de eerste stop in de Lowlands Wakeboard Tour. Met 31 riders uit België, Nederland en Luxemburg kun je dit toch wel dé Benelux tour noemen. Het is goed om te zien dat er zoveel nieuwe jonge riders meedoen aan deze tour.

Dan de wedstrijd. De Nederlanders kwamen goed mee in de voorrondes. In de open klasse plaatste Rutger Bergman zich direct voor de semi-finals. Bart Bouwhuis en Remco Verlijsdonk moesten via de LCQ een plek veroveren in diezelfde semi’s, maar wisten dat ondanks goede runs net niet voor elkaar te krijgen. Rutger plaatste zich vervolgens wederom als eerste voor de finals, maar kreeg jammer genoeg 2 vallen om zijn oren en ging met een vijfde plaats naar huis. Ook dat is sport, volgende keer beter.

Bij de dames heerste Loes in de open ladies categorie. Deed ze het nog rustig aan in de voorronde, in de finale vlamde ze met een superdikke railey en alle basics. Kortom, een verdiende eerste plaats. In de pro klasse ging Nederland van start met Ruben Offenga, Mitch van Daalen, Thomas Bouwhuis, Harm Wattel, Alfred Bac en Marc Kroon. Mitch raakte jammer genoeg geblesseerd aan zijn knie en moest opgeven. Thomas wist samen met Alfred en Harm net niet door te dringen tot de finale. Ruben en Marc gingen respectievelijk als derde en tweede de finale in. Ruben stond zijn eerste pass alles maar ging er bij zijn tweede pass hard van af met een toeside railey to revert. Schouderblessure en het was over. Toen werd het spannend tussen Marc Kroon en Michael Callebert. Uiteindelijk kwam Marc, ondanks een veel betere run dan in de voorronde net iets te kort om Michael voorbij te streven. Michael 1, Marc 2 en Arthur Lammens 3.

11119815_10153463224039292_4491242690464081935_oNa een lang wedstrijdloos voorseizoen, was het voor iedereen goed om weer eens vol aan de bak te moeten. Op naar het EK!

En voor wie nog mee wil doen, aanstaande zaterdag 4 juli 12.00 uur WSV Maurik, selectiedag, waarop we wildcards verdelen. Voor meer foto’s zie: www.facebook.com/Wakeatlowlands