Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Open Dag voor Gehandicapten bij Waterskivereniging Maurik

Op zondag 3 augustus 2014 organiseert WSV Maurik een opendag voor gehandicapten. Het is de kans om te proberen of waterskiën ook bij jou past, maar geeft je ook de mogelijkheid mee te varen in een snelle motorboot.

Waterskien met een beperking kan dat?

foto 1Mis je een been of een arm? Waterskiën is heel goed mogelijk.
Ja, zelfs wanneer je twee benen mist of een dwarslaesie hebt kun je waterskiën. Wij beschikken over een grote waterski met een stoeltje er op.
Er zijn ook waterskiërs die blind zijn, zij skiën op geluidseinen.
Ook een verstandelijke beperking hoeft geen bezwaar te zijn om te waterskiën.
Dus kom naar onze Open Dag om te kijken of deze fantastische sport ook iets voor jou is!!!
Natuurlijk gaat het skiën niet van zelf. De een “staat” meteen, de ander heeft er (veel) meer tijd voor nodig.

 

Zie deze dag als een kennismaking, lukt het skiën niet, dan kom je later nog eens terug.foto 2
Als je niet wilt waterskiën, maar het lijkt je wel leuk om op een band achter een boot lekker over het water te zwieren of in een snelle boot mee te varen, kom dan ook naar onze Open Dag. We laten het je graag ervaren.

We hebben ervaring met mensen met een lichamelijke beperking en kijken niet vreemd op wanneer je op krukken of in een rolstoel komt. Ons clubhuis en terrein is rolstoeltoegankelijk. Onze instructeurs hebben veel ervaring.

WSV Maurik heeft de beschikking over skiboten met boom (spreek uit boem). Een boom is een stang aan de zijkant van de boot waaraan je de eerste beginselen kunt leren. De instructeur kan dan met je praten tijdens het waterskiën. Als je geleerd hebt aan de boom te waterskiën, dan kan je het aan de lijn achter de boot proberen.

Dankzij de Johan Cruijff Foundation hebben we een rolstoellift om vanaf ons terras op de steiger te komen en hebben we een kraan op onze steiger om gehandicapten in en uit het water of in en uit de boot te tillen.

foto 4Kun je door je beperking niet of niet goed zwemmen? Geen probleem, iedereen krijgt bij activiteiten op het water verplicht een zwemvest aan. We gaan er wel van uit dat je zelfstandig (met drijfmiddel) in het water kunt blijven drijven. Uiteraard zijn er vrijwilligers aanwezig die je in het water helpen met het stabiliseren.

 
Ons terras, het strand en het clubhuis bieden toeschouwers een geweldige accommodatie waar de inwendige mens niets te kort hoeft te komen.

Voor deze dag vragen wij uitsluitend een brandstofvergoeding voor de boot. Dankzij een bijdrage van Fonds Gehandicaptensport kunnen wij de prijs laag houden en zijn uw kosten slechts € 7,50 per skibeurt van ca. 15 minuten. Onze instructeurs zijn vrijwilligers en het skimateriaal wordt door de vereniging gratis beschikbaar gesteld. Consumpties in ons clubhuis kun je tegen ledentarief kopen.

Wij zijn in capaciteit beperkt en willen op een juiste manier de boten, materiaal en vrijwilligers inzetten. Daarom is het belangrijk dat je je voor deze dag van tevoren aanmeldt, zodat wij een juiste indeling voor het waterskiën, boot-, band- of banaanvaren kunnen maken.

De dag begint om 10:00 uur en we hopen ca 17:00 de dag af te sluiten. Kom vroeg en maak tussen de skibeurten door een praatje met de overige deelnemers, kijk naar elkaars vorderingen en leer van elkaar. Uit ervaring weten we dat het altijd erg gezellig is. Er is een clubhuis met kantine waar het e.e.a. aan consumpties te koop is. Vindt u het erg gezellig dan is het altijd leuk om onder het genot van een drankje op ons terras na te genieten.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten, bel of mail dan met Ton van der Giessen, 0653145858 penningmeester@wsvmaurik.nl

We heten je graag welkom op zondag 3 augustus 2014 aan de Rijnbandijk 40, 4021 GH Maurik.
Zie ook onze website www.wsvmaurik.nl