Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Marc Kroon – Red Bull High Performance Aerial/Wake Camp

En dan hier een nieuwe blog update. afgelopen week heb ik mogen deelnemen aan het Red Bull High Performance Aerial Wake Camp in Orlando, USA. We waren met 7 Red Bull wakeboarders vanuit de hele wereld en hebben 8 dagen achter elkaar keihard met elkaar getraind.

1402 krachtrainingIMG_2017Het was geweldig om te kunnen trainen onder meest perfecte omstandigheden en met de allerbeste coaches en riders. Elke dag werd er op allerlei verschillende onderdelen getraind: zoals o.a. trampoline-training, sportschool, voeding en uiteraard ook watertrainingen.
Op de trampoline werd door coach Ryan Jones gekeken naar de technische uitvoering van onze sprongen. Deze trampolinesprongen moesten we dan ’s middags achter de boot doen, waar ’s werelds bekendste wakeboard coach Mike Ferraro keek of je de sprongen net zo uitvoerde als je ’s ochtends op de trampoline had geleerd. We hadden de beschikking over de nieuwste Nautique G23, waardoor we over de golf niets te klagen hadden!

Ook gingen we elke dag naar de sportschool, waar we trainden op conditie en kracht en kregen we instructie over voeding.

Hiervoor had Red Bull personal trainer Gregor Grutschnig uit Oostenrijk laten overkomen. Hij komt weer uit de waterski-wereld en is een van de beste coaches op het gebied van gym en voeding. En als dat allemaal gedaan was, kregen we nog een uurtje uitgebreid les over het product zelf, zodat we alles over Red Bull leerden.

Marc Kroon - Red Bull TrainingDe opzet van het camp was niet gewoon voor één weekje te trainen op onze wakeboardsprongen, maar juist ook meer wetenschap te krijgen over voeding, levenswijze en planning – dus dit camp was ook gericht op langere termijn denken.
Het was erg leuk, maar tegelijkertijd ook heel zwaar om 8 dagen achtereen zo intensief met al deze onderdelen bezig te zijn. Gelukkig was het onderling erg gezellig en je merkte tijdens de week heel duidelijk dat je grote vorderingen maakte en dat motiveert natuurlijk enorm.
Dus veel geleerd en met leuke mensen op getrokken, een super ervaring erbij! Met heel veel dank aan Red Bull!!!

Een kort filmpje vind je hier!

1402 marc kroon