Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Goud E.K. Handi-ski te Nemours Frankrijk

Het Europees Kampioenschap Disabled Waterski vond plaats van 10 tot 15 september 2012 te Nemours Frankrijk. Drie Nederlandse deelnemers streden mee en hebben goed gepresteerd. Lees hier het verslag van de teamcaptain Ad Kraakman.

We hadden mooi weer, schitterend glad water, vriendschap, maar te weinig deelnemers. Er waren slechts 6 deelnemende. Toch kijken we terug op een EK dat voor ons Nederlandse team geweldig was. Even voorstellen:

Toon vd Ploeg uit Groningen; (één arm) na 3 jaar weer terug in de competitie maakt gewoon even 2140 figurenpunten dus: goud , springt 29,9 meter dus: goud , op de slalom  2½ boei à 55 km. Dus: goud.

Wim v Veldhuijsen uit Akersloot; zitskier (2 slecht werkende benen) had de pech dat hij met zijn figurenski behoorlijk was gecrasht in de voorbereiding op dit EK. Moest daarom met een geleende zitski aan de slag die 5 minuten voor aanvang werd afgekeurd zodat hij met een vreemde zitski het water op ging hetgeen -begrijpelijk- niet goed uitpakte.

Op de slalom had hij 4 boeien tekort voor brons en met springen een evenaring van zijn eigen record van 13 meter.

Roger Pop uit Amsterdam: zitskier (hoge dwarslaesie) was op de slalom afgetekend de beste dus: goud, had op het onderdeel figuren maar 40 wedstrijdpuntjes tekort voor brons en sprong een respectabele 12 meter wat ook net tekort was voor brons. Maar wél een overtuigende 3e plaats in de overall dus: brons.

Door bovenstaande fantastische resultaten eindigden het Nederlandse team op een welverdiende 2e plek in het landenklassement dus:zilver.

Totaal score : 4x goud, 1x zilver, 1x brons . Een prachtige prestatie!