Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

ENTC ontvangt Nationaal Trainingscentrum Cableski predikaat

entc

Op 1 november ontving Cable Skiclub ENTC het predicaat Nationaal Trainingscentrum Cableski van de NWWB. Het predicaat is een erkenning voor de bouw van professionele trainingsfaciliteiten en voor het ENTC Sportprogramma.

Geoptimaliseerd voor waterski trainingen

ENTC is in november 2014 gestart op haar nieuwe locatie in Weert en heeft zich meteen ingezet om het waterskiën aan de kabel een flinke impuls te geven. Zo is het één van de weinige cables in Nederland waar een slalombaan te vinden is (de andere ligt in Harkstede, vlakbij Groningen), zijn er twee skischansen in het water en is er een elektronisch systeem geïnstalleerd dat bij schansspringen automatisch de springsafstand meet. Zo kun je dus altijd een nauwkeurige sprongmeting doen, ook tijdens trainingen.

20151101_171553

 

Dit alles zorgt ervoor dat de baan uitermate geschikt is voor waterski trainingen.
Daarnaast heeft ENTC ook een sportprogramma gelanceerd. Dit sportprogramma richt zich op de promotie van het cableski, op de breedtesport en de topsport.

Afgelopen seizoen was het ook het podium voor de NK/DK/BK Cableski, waarbij Jana Wittenbrock een nieuw wereldrecord neerzette bij de Open Ladies Slalom. Ook een bewijs dat de baan uitermate geschikt is voor kabel waterskiën.

Bron: Waterski Nieuws.