Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Blogupdate Tycho Hof; WK Peru

Blogupdate Tycho Hof; WK Peru

Er is al weer een heel seizoen voorbijgevlogen sinds mijn laatste blog post. Sindsdien heb ik een aantal trainingsstages gedaan en het EK geskied in Spanje. Hier hebben jullie natuurlijk van alles over kunnen lezen op de website en Facebook van de NWWB. Nu wil ik jullie iets vertellen over mijn laatste avontuur, mijn deelname aan de WK junioren in Peru.

De hele zomer wist ik al dat ik voldeed aan de eisen om naar het WK te gaan. In eerste instantie zou deze in de zomer in Oekraïne zijn maar vanwege de onrust daar werd de WK verplaatst naar 1501 tycho hof WK C78G3224Zuid Amerika. Dit leverde voor mij een super groot probleem op, het WK werd namelijk gehouden net na de kerstvakantie. In een gunstige situatie zou ik natuurlijk zo vroeg mogelijk naar Amerika vertrekken om daar te gaan trainen voor het WK maar dat kon niet. Ik had namelijk altijd een topsport talent status maar vanwege veranderde regels bij het NOC NSF kan de waterski sport niet meer gebruik maken van die statussen. Na heel veel proberen bij school, het NOC NSF en bij de leerplicht ambtenaar werd eigenlijk duidelijk dat het niet mogelijk was om mij vrije dagen te geven voor het WK om te trainen. We hebben daarom lang getwijfeld of het wel haalbaar was om te gaan. Gelukkig heeft mijn school het voor elkaar gekregen dat ik toch 5 vrije dagen kreeg zodat ik in elk geval het WK kon skiën.

Ik ben dan ook gelijk de eerste dag van de kerstvakantie naar Orlando gegaan om daar zoveel 1501 tycho hof WK C78G9163mogelijk te trainen voordat ik naar Peru ging. Ik heb getraind bij Matt Rini en bij Brooks Wilson. Dat was natuurlijk super leuk. Bij Matt trainde ook andere jongens die naar het WK gingen zoals Joel Poland en Conley Pinette. Maar ook kon ik daar trainen met de dochter van Matt, Paige Rini, een supertalent bij de dames. Ik heb daar super veel geleerd en daardoor kon ik op het WK een goede prestatie neerzetten. Maar daar zal ik straks wat over vertellen.

Na 1,5 week trainen in Amerika zijn we 3 januari vertrokken vanaf Tampa naar Miami en dan naar Peru. Maar in Miami was de vlucht gecanceld dus moesten we overnachten in Miami. Dat bleek nog een heel gedoe omdat we lang moesten wachten tot we wisten waar we moesten slapen en hoe we in Peru zouden komen. Maar ook moesten we ons hotel cancelen en allerlei andere dingen regelen. Gelukkig ging het vliegtuig de volgende dag wel en toen we aankwamen in Peru gingen we eerst naar het waterski meer om te kijken hoe laat we training hadden. Ik kon trainen op maandag, dinsdag en woensdag. Maar het was niet zo handig want ik had op maandag 15 minuten voor mezelf. Maar in 15 minuten twee beurten skiën op twee onderdelen was lastig. Daarom hebben we tijd gedeeld met iemand die we in Peru ontmoet hadden. Wel grappig om te vertellen is dat de jongen uit Guatemala waarmee ik tijd had gedeeld aan de overkant van de straat bleek te wonen van ons huis in Amerika.

We hadden een heel mooi hotel met een zwembad en direct aan het strand. Maar je merkt toch wel dat Peru toch een ander land is dan bijvoorbeeld Nederland of Amerika, zo hebben we anderhalve dag zonder stroom gezeten en bijna een week zonder airco terwijl het daar 30 graden was.

Op donderdag begon de wedstrijd voor mij met tricks. Voor mijn gevoel ging het super goed, ik stond mijn flip en deed twee nieuwe figuren maar de jury vond het blijkbaar niet goed genoeg dus scoorde ik maar 2090 punten. Een beetje een domper omdat de speaker eerder had gezegd dat ik een nieuw PR had geskied. Op vrijdag stond er springen voor mij op het programma. Ik was beste een klein beetje zenuwachtig omdat ik in de training merkte dat ik nog niet heel ver kwam. Ik had niet genoeg tijd gehad om te kunnen trainen waardoor ik merkte dat het niet echt vanzelf ging. Het ging in de wedstrijd daarom ook niet heel erg goed. Ik sprong 36,10 meter, een stuk onder mijn PR. Maar misschien is dat ook niet zo raar midden in de winter. En ik had natuurlijk vooral getraind op slalom, mijn favoriete onderdeel. Op zaterdag was het laatste onderdeel voor mij aangebroken, ik mocht gaan slalommen. Dat ging echt geweldig, zeker als ik bekijk hoeveel trainingsuren ik had gemaakt daarvoor. Ik was natuurlijk super zenuwachtig maar dat was wel weg toen ik mijn 13 meter uit skiede. Ik ging er vol voor en had een goede boei 1 op 12 meter maar kon op de golf mijn positie niet goed vasthouden waardoor ik boei twee net miste. In het begin was ik super ontevreden maar later zag ik dat ik de top 20 gehaald had en besefte ik dat ik pas meedoe aan mijn eerste WK. En dat ik niet de kans heb gehad om me super goed voor te bereiden, dan is het best goed als je dan maar 2 boeien onder je PR skiet tijdens een WK.

Uiteindelijk was ik dus erg tevreden. Wat ik ook super leuk vond was dat mijn familie me super heeft aangemoedigd, zo stond m’n vader aan de kant in z’n oranje onderbroek. Het maakte hem niet uit dat iedereen naar hem keek en foto’s maakte. Een echte supporter!! Maar ook was het super leuk om door iedereen uit Nederland en Amerika te worden aangemoedigd via Facebook. Er waren zelf fanatiekelingen die het live hebben gevolgd via de webcast als die beschikbaar was.

1501 tycho hof WK 10408882_751464951610365_4889378280720467237_nOp zondag hebben we alle finales gekeken en onze vrienden van Engeland en Canada aangemoedigd. Wel jammer dat we daarna meteen naar huis moesten, ik moest zo snel mogelijk weer op school zijn en dus zijn we direct vanuit Peru via Amerika naar huis gevlogen in ruim 30 uur (met vertraging, again). Al met al was het een super ervaring, ik hoop dat ik over 2 jaar weer kan meedoen aan het WK, die is dan in Chili.

Als je nog meer wilt weten of mij of mijn ervaringen kijk dan op m’n atleten pagina op FB https://www.facebook.com/tychowaterski