Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Blogupdate Puck Elsendoorn; WK en Worldcup 2014

WC4 Einde van het seizoen is in zicht! Afgelopen 2 weken vonden de Wereld Kampioenschappen en de Worldcup stop Shanghai plaats. Hiervoor waren Linda en ik geselecteerd. Het WK werd dit jaar in Schlossdankern Duitsland gehouden en georganiseerd door de Nederlandse waterski bond.

Het was een erg koude week met veel regen en wind, en helaas niet de gewenste resultaten behaald. De baan was erg zwaar en ook het weer zat niet mee. Toch al met al een mooie wedstrijd waarop we verder kunnen gaan trainen.

WC1

Twee dagen erna vloog ik alleen naar Shanghai voor de eerste Worldcup cableski wedstrijd! Dit WK 1was echt een top week. De baan is helemaal nieuw gebouwd speciaal voor de wedstrijd en lag aan zee. Dit had natuurlijk nadelen. Bij een kleine windvlaag ontstonden er flinke golven. De trainingen verliepen goed en het was op dat moment windstil. De dag erna was voorronde 1 , Sochtends om 9 uur begon t al aardig te waaien. Alle skiërs veranderden hun begin snelheid met 49 km/h. In de middag waren de voorrondes springen , in de training voor het eerst over 1.65 gesprongen , en dat was echt heel tof! De wind was nog een stuk steviger dan in de ochtend ,dus risico’s nemen zat er niet in.

Voorronde dag 2 was exact hetzelfde, iedereen hoopte natuurlijk op minder wind.

WC5Ook waren een aantal pro wakeboarders uitgenodigd waaronder Sanne Meijer uit Nederland en Lior Sofer uit Israel. Aan hun om in de middag tussen het springen en slalom een showtje weg te geven. Ik vind het persoonlijk een erg goed idee om wakeboard en cableski zo op deze manier toch een beetje samen te brengen.

Op zondag was de finale dag, ik heb me helaas niet kunnen kwalificeren voor finale plaats. Toch zijn er op deze dag goeie resultaten geskied waaronder een nieuw wereldrecord springen dames door Julia Meier-Gromyko en Irina Turets.

Na een week lang trainen, concentratie en natuurlijk afsluiting van het seizoen, hoort natuurlijk een goed feestje. Nou dat hebben we goed gevierd hoor! Ochtend erna brak maar met een hele hoop verhalen terug in het vliegtuig.

Het waren echt 2 weken voor in de boeken, en een goede afsluiting van het seizoen!!! Voor meer foto’s en info check mijn Facebook of Instagram.

WC2 WC 6 WC3