Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Blogupdate: Linda@Hip-Notics

In mijn vorige blog had ik geschreven dat ik naar hip-notics in Turkije zou gaan om het seizoen weer te beginnen, ik ben nu net terug en zal je over mijn trip vertellen.


Ik vertrok 25 maart, net na het weekend van mijn eigen verjaardag en alle drukte was het erg lekker om te gaan en ik had er ook veel zin in. Ik kwam s ’avonds aan en na wat gegeten te hebben was ik toch moe van de reis en zocht ik mijn bed op.

 

140425 linda 1

Hoe ik de eerste keer weer op het water moet omschrijven na dik 10 maanden..? Ja ontzettend fijn natuurlijk!! Dat gevoel kunnen alleen watersporters begrijpen.

140425 linda 2Ik wist natuurlijk ook dat ik erg veel geduld zou moeten hebben, het liefst ski ik de gehele dag door en spaar ik de blaren op mijn handen, dit kon ik nu niet doen vanwege mijn knie. Ik had me voorgenomen om ‘s morgens op het water te staan en in de namiddag. Op een keer of 6 na dat ik alleen morgens heb geskied omdat ik dan toch last kreeg ging het goed en kon ik mijn trainingen voortzetten.

Ik had me van te voren voorgenomen dat mits alles goed ging en ik geen pijn had, ik wel een sprong zou willen wagen over de schans. Ik had natuurlijk al mijn materiaal ook meegenomen, helaas lag de schans niet goed en had ik al die extra bagage en kilo’s voor niets meegenomen.
Het viel nog niet mee om het geduld te hebben en me te bedenken dat het me achteraf alleen maar zou helpen en in mijn voordeel zou zijn. Gelukkig heeft het consequent tegen mezelf zijn en bepalen of ik pijn had of niet en of ik rust nodig had mij in de laatste week wel geholpen en gingen de trainingen stukken beter.

140425 linda 4

 

Ook mentaal was het een strijd moet ik eerlijk zeggen. Mijn knie was toch met slalom gebeurd, ik was niet bang maar ik was zeker op mijn hoede, wat me in het begin tegenhield om volledige druk op mijn voorste been te kunnen geven en waardoor mijn trainingen in het begin ook niet goed liepen..
Door het ‘verplicht’ rusten heb ik wel veel vrienden gemaakt en een erg leuke tijd met hun beleefd. Vrienden uit Engeland die bij de luchtmacht werken en gestationeerd zijn in Cyprus hebben me er zeker doorheen geholpen. Natuurlijk heeft Julia Meier, mijn trainster, me ook geholpen om niet over mijn grenzen heen te stappen en heb ik in de laatste week lekker kunnen trainen met familie vd Waarsenburg.

140425 linda 8Al met al, waren het 3 topweken waar ik mezelf weer moest vinden op het water, mezelf weer moest leren vertrouwen en accepteren dat ik echt vanaf het begin weer moet beginnen.
De komende 2 weken zal ik thuis zijn en zorgen dat ik de krachten behoud die ik in Turkije heb opgebouwd.
Vanaf 30 april vertrek ik naar Strandarena Alfsee in Rieste, Duitsland om daar kleine 3 maanden werkzaam te zijn als baandraaier, shopmedewerker en barvrouw. Ook heb ik natuurlijk dan de mogelijkheid om regelmatig te kunnen trainen tussen mijn werktijden en daar wil ik graag gebruik van maken.

 

 

Als het seizoen zo loopt als dat het nu doet bereid ik mezelf voor om half Juli weer wat internationale wedstrijden te doen en 140425 linda 7weer een beetje mee te kunnen doen in de competitie.

Het is niet slim voor mezelf om erg hoge verwachtingen te hebben maar mijn best zal ik zeker doen, genieten ook natuurlijk!

Cheers,
Linda

140425 linda 10