Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Blogopdate Freek School – Waterski

Blogopdate Freek School – Waterski

Het is weer even geleden maar hier weer een blog!
Woehoehoe!! Ik heb weer geskied  Vrijdag 18 april weer voor het eerst geskied! Rustig aan begonnen met eerst alleen op de ski staan buiten de baan en nu twee maanden later weer terug op niveau en er overheen zelfs met slalom! Zo blijkt dat het vele trainen niet voor niets is geweest!

Ezy 14.3-2Ondanks de blessures in mijn schouder en mijn knie die nog niet perfect is voel ik me toch sterk achter de boot.
Trainen bij de Fysio gaat goed! Knietesten wijzen uit dat de kracht in beide knieën gelijk is en de nieuwe band zit er goed in!
Boven mijn macht krachttraining gaat helaas nog steeds niet, mijn schouder blijft een beetje op en neer gaan dan weer wat beter en dan weer wat minder, duurt lang. Ook last van mijn rechterscheen erbij gekregen. Maar tijdens het slalommen heb ik weinig last gelukkig!
Vandaag, 23 juni ga ik weer schansspringen! Puuh, daar kijk ik naar uit! Springen blijft toch wel denk ik de mooiste en meest adrenalinevolle discipline. Laatst het schansje weer gewaxt en samen met de technische dienst van de Rooye Plas de schans weer op de cm nauwkeurig gelegd dus alles ligt er klaar voor!

Wat ook heel tof is, is dat er weer volop jeugd is bij de jeugdtraining die ik les geef. Het blijft leuk om Ezy 2anderen iets te kunnen leren. Er zijn nieuwe beginnende enthousiaste jonge kinderen bij en de net iets oudere jeugd die door de slalombaan aan het knallen is welke dit jaar mee gaan doen in het wedstrijdcircuit.

Ook zijn de eerste instructeurs klaar met de opleiding waterski en wakeboard instructeur welke ik samen met Talisa gegeven heb namens de NWWB. Ook de tweede groep volgt nu de opleiding en gaat goed! Ook dit is erg leuk om te doen. Ofjaa eigenlijk alles wat met de waterskisport te maken heeft is leuk.

Inmiddels eerste trainingstage gehad waar ik mee mocht met de Familie Hof, Dat was echt super!! Veel goede tips gehad om de puntjes weer op de i te zetten. Daar 3x 12 meter uit kunnen skiën en het was pas mei! Vorig jaar skiede ik dit pas in Augustus dus loop voor op schema! En een week later thuis een nieuw trainingsrecord van 4@11m!!
Ook is de eerste wedstrijd geweest!! En wel in San Gervasio, Italië welke bestond uit 4 ronde slalom op 14 en 15 juni. Hier hoopte ik meteen de EK limiet opnieuw te halen van 1@11 meter lijnlengte voor het EK in Tsjechië half augustus, dit is helaas nog net niet gelukt en strandde na de eerste ronde op 4@12m en daarna kwam de wind opzetten vanuit de hoek waar hij daar eigenlijk niet vandaan moet komen, maarja dat heb je nu eenmaal met buitensport. Daarna nog wel 2,5@12m, 3,5@12m en 3,5@13m maar helaas dus nog geen EK limiet.

Volgende week komt Jodi Fischer weer naar de Rooye Plas. Ook hier ga ik aan deelnemen net als afgelopen 2 jaren. Hier hoop ik weer veel te leren maar dat gaat zeker lukken met een topcoach als Jodi Fischer en Gerard Kolthof achter het stuur.
Ook heb ik een nieuwe sport ontdekt welke goed bijdraagt aan het waterskien denk ik. Stand Up Paddling! Heb een SUP te leen gekregen van mijn sponsor Jobe. Een sport die zowel goed voor core training is als voor de ontspanning, echt superchill!

Op 25 juni hoop ik de laatste dingen voor school te halen en af te studeren als bewegingsdeskundige op Fontys Sporthogeschool! Daarna alleen nog maar werken en skieuuuh!!
Wil je me volgen kijk dan op hier!

Kortom weer genoeg te doen komende tijd!
Tot op het water!!
Ciao ciao!

Ezy 9