Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Blog Voorzitter NWWB; Piet Jongepier

Blog Voorzitter NWWB; Piet Jongepier

Vrijdag 20 november zat het in de bus: het nieuwe magazine. Al had ik het blad op mijn laptop in pdf gezien en al was het gepresenteerd op de ALV in Harderwijk; ik moest toch even slikken toen ik het van de mat opraapte. Het is toch anders als het geseald en met jouw naam erop daar ligt.


Op onze eerste bestuursvergadering kwam de wens al naar voren na jaren toch weer een eigen bondsblad te hebben. De NWWB verdient een blad en “kan niet bestaat niet…!”,dus zijn we in de markt gaan kijken en kwamen we uit bij Editoo. De slogan van dit bedrijf : “iedereen kan bladen maken”, sprak zo aan dat ik een kijkje ging nemen bij de drukkerij in Arnhem. Editoo levert een online- programma waarmee een professioneel blad kan worden gemaakt. De redacteuren kunnen op elk moment inloggen en vanuit de eigen computer aan een artikel werken .Een eindredactie zorgt voor de opmaak en tien dagen later ligt het blad op de deurmat.


Na een spoedcursus door Wendy Buys (onze medewerkster op Backoffice) en ikzelf bij de drukker durfden we het aan en gingen aan de slag .De vraag “materiaal” aan te leveren werd zo positief beantwoordt, dat we al moeten uitbreiden van de geplande 24 naar 32 pagina’s.

Ja, af en toe waren we van mening dat toch “niet iedereen bladen kan maken”, want het kostte vele zweet druppels en naarmate de deadline naderde steeg de nervositeit. Totdat Peter van Gestel zijn diensten aanbood en met zijn kennis van marketing en software er schot in het blad kwam. Het streven was om het nieuwe bondsblad te kunnen presenteren op de najaarsvergadering van de NWWB op 16 november.


Het lukte en met de nodige stress werd de knop ‘verzenden’ ingedrukt en het concept overgegeven aan Editoo. Hoewel, de stress …zorgde er toch voor, dat naar nu blijkt, er wat kleine foutjes in zijn geslopen; zelfs het voorwoord ontbreekt, deze was wel geschreven: maar vergeten…(!) het door te mailen naar Wendy!


Voor mij ligt nu het 1e nummer van SKI & WAKE met wereldkampioene Sanne Meijer op de voorpagina. Een inhoud met veel foto’s met leuke, spontane en ook informatieve verhalen.


Dank aan allen die deze redactiestukken hebben ingestuurd!


Met al die spectaculaire foto’s is Waterskiën en Wakeboarden natuurlijk super geschikt voor een magazine en we zijn er dan ook ‘beretrots’ op. Van jong tot ouder komt aan bod met interessante stukken over onze sport. In het toewerken naar dit 1e nummer dachten we nog niet aan advertentie’s : niet dat we deze niet zouden willen? Er was gewoon geen tijd voor …! Totdat plots Malibu Boats zich aanbod met een schitterende advertentie. Hierdoor konden we de druk en verzendkosten in één klap met de helft verminderen en hebben we een model advertentie waarmee we voor de volgende nummers nieuwe bedrijven kunnen enthousiasmeren te adverteren in het blad. Het magazine is ook op de NWWB website te lezen waarmee een interactie ontstaat tussen de papieren en digitale wereld.


Het plan voor 2016 is om twee nummers uit te brengen,1 x in het voorjaar en 1 x na het seizoen in oktober. Welke discipline er ook wordt beoefend , het bestuur spoort een ieder aan ‘materiaal’ te verzamelen en te sturen naar backoffice.


Met de realisatie van dit blad maakt de NWWB een grote stap vooruit, een stap om weer ‘trots’ op onze sport én onze bond te zijn. Een woord van dank en een diepe buiging voor Wendy is op zijn plaats, die ondanks haar volle werkagenda voor dit prachtige resultaat zorgde.PDF Versie Magazine

Dit is de 1e blog van Piet Jongepier. Als voorzitter en namens het bestuur zullen deze blogs met regelmaat op de website van de NWWB geplaatst worden.