Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Blog Tycho Hof – Waterski

Blog Tycho Hof – Waterski

Zodra de zon gaat schijnen begint het ‘t bij elke skier te kriebelen! Mijn vader kwam afgelopen week terug uit Amerika van een ski- en klusvakantie, hij had het warme weer nog in z’n kop. Hij wilde dus meteen skiën in Nederland.
Hij zei tegen mij; “Tycho ik ga de boot erin gooien en dan gaan we morgen skiën”. Mijn antwoord was natuurlijk meteen; “OKÉ’’!! De dag erna lag de boot in het water en was het een stralende dag en hebben we dus meteen de boot gepakt voor een rondje. Mijn vader zei nog heel optimistisch; “misschien doe ik mijn korte pak wel aan”. We hebben onze spullen gepakt en zijn op weg gegaan naar de boot. Eenmaal bij de boot aangekomen ben ik mij gaan klaarmaken. Ik ging als eerste omdat het water zoals wel vaker niet geweldig was. En ik had een nieuwe figuren hendel gekregen die ik natuurlijk meteen wilde uitproberen. Die had ik gekregen van mijn ouders, een hendel in de kleur van het Nederlandse Team; Oranje! Eenmaal op het water moesten we natuurlijk wel eerst een fotootje maken voor op Facebook, Instagram en Twitter (online as always). Toen ik in het water sprong kreeg ik echter de schrik van mijn leven. KOUD JONGEN! Mijn handen en voeten vroren zowat weg. Ik zei dan ook meteen tegen mijn vader dat ik wel klaar was voor de start.

De figuren sessie ging wel goed, ik was mijn parcourtje nog niet verleerd. Ik kon alleen geen toholds doen omdat ik alleen met mijn vader was en het dan te gevaarlijk is. Na 2 rondjes hield ik het weer voor gezien, mijn handen waren zo ontzettend koud geworden. De dag erna was alweer mooi weer (beetje gek zo vroeg in het seizoen). Maar ook die dag stond er weer veel wind en was ik dus veroordeeld tot mijn figurenski. Maar het ergste komt altijd de dag erna, spierpijn! Ik train dan wel 2 keer per week in de sportschool om fit te blijven maar skien is echt een heel ander verhaal. Ik probeer in het voorseizoen zoveel mogelijk te trainen in de fitness en op het water om mij voor te bereiden op mijn trainingsweek in april in Amerika. Ik wil daar weer even een stap naar een hoger niveau proberen te maken.

Ik ben dit jaar voor het eerst onder 17 en moet dus op 58 km/u gaan slalommen. Dit heeft dus wel weer even wat training nodig. Dit staat natuurlijk allemaal in het teken van de WK -17 in Oekraine en de EJK in Spanje. Maar ik ga in Amerika natuurlijk niet alleen maar slalommen, ik wil graag de flip trainen en met springen tot de 40 meter proberen te komen. Veel te doen dus voor het nieuwe seizoen.

Dit was mijn blog weer, dus tot de volgende keer! Groetjes Tycho.