Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Blog Tycho Hof – Waterski

Blog Tycho Hof – Waterski
Theo van den Bosch

Ik ga de komende tijd een blog schrijven over mijn dagelijks leven als topsporter maar omdat jullie me nog niet kennen ga ik me eerst even voorstellen en iets vertellen over het afgelopen jaar. 140207 tycho hofMijn naam is Tycho Hof, ik ben 14 jaar oud en doe aan waterskiën achter de boot. Ik ben begonnen met waterskiën toen ik 3 jaar oud was. Ik woon in Bovenkarspel (Noord-Holland) en mijn waterskiclub zit in Enkhuizen, WSV De Ven. Ik ben sinds 2011 lid van de nationale selectie van de Nederlandse waterski en wakeboard bond. Op dit moment zit ik in VMBO 2 op het Oscar Romero in Hoorn. Ver van huis zou je denken maar dat komt doordat ik op een LOOT-school zit, hier krijg ik extra ondersteuning voor mijn sport. Daarnaast doe ik ook nog aan voetbal bij KGB in Bovenkarspel. En sinds deze winter ben ik bezig met het verbeteren van mijn conditie en kracht door te trainen in de sportschool.
Het afgelopen seizoen kan ik omschrijven met de volgende zin: Twee records, het hoogtepunt en de teleurstelling.

ryan dodd
Het jaar begon goed omdat ik twee weken had getraind bij de Vicewereldkampioen schansspringen; Ryan Dodd. Ik had voorafgaande aan het NK mijn eigen Nationale record op de slalom al meerdere keren verbroken en had mezelf als doel gesteld het podium te halen op het EJK. Over plaatsing hoefde ik me geen zorgen te maken omdat ik door goede prestaties van het een jaar eerder al geselecteerd was via de Europese ranking list. Hoewel ik in topvorm was werd het EK een teleurstelling. Ik mocht als laatste starten op de slalom, wist dat de finale binnen mijn bereik lag, maar maakte een kapitale fout op boei 1 waardoor ik, zo bleek na een review door de jury de 2e boei gemist had. De slechtste prestatie van het hele seizoen zette ik neer op het belangrijkste toernooi. Die top 3 doelstelling kon ik dus direct in het water gooien. Maar veel tijd om te balen was er niet, de dag erna kon ik mijn EJK nog goedmaken door een finale plaats te halen met springen. Ik had er niet op gerekend maar steeg boven mezelf uit en plaatste me voor de finale op het onderdeel springen. Zo werd na de teleurstelling mijn EJK onverwacht toch nog een hoogtepunt.

Tycho blog 7Tycho Blog 4

Na het EJK heb ik me vooral gericht op de wedstrijden in België, waar ik overigens heel goed presteerde. Naast aanscherping van mijn eigen Nederlandse record slalom under 14 jongens wist ik ook het Nederlands record springen op mijn naam te zetten met een afstand van 35.40 meter. Dat had ik vorig jaar niet kunnen denken, zo’n mooie vooruitgang. Stapje voor stapje merk ik dat naast het slalom mijn springen ook steeds vooruitgaat, ondanks dat daar thuis de trainingsmogelijkheden niet voor aanwezig zijn. Laat in het seizoen ben ik met Bob Owel, Han van Scherpenzeel en mijn vader nog een wedstrijd gaan doen in Spanje, en ook daar wist ik weer mijn slalom record aan te scherpen, 4 boeien op 12 meter was het eindpunt van dat weekend. Uiteindelijk bleek dit ook het hoogst haalbare dit seizoen.

imageEind oktober kreeg ik nog de kans om samen met mijn moeder naar Amerika te reizen. Daar kon ik mijn nieuwe 90 inch Goodman springski’s gaan proberen. Na een trainingsdagje voelde de ski’s zo fijn aan dat ik er meteen een wedstrijd op het geskied met een resultaat van 34.10 meter. Niet zo gek als je bedenkt dat ik van kleine ski’s af kom en pas 1 dag de tijd had gehad te wennen aan die enorme overstap. Een leuke ervaring om mee te mogen doen aan wedstrijden in het kloppend hart van de waterskisport: Florida. Leuke bijkomstigheid is dan ook dat je hier op weg naar het startdock ineens wereldkampioenen en andere ski grootheden tegenkomt zoals Freddy Krueger, Will Asher, Nate Smith, Thomas Asher, Chris Parrish en mijn coach Ryan Dodd.

Dan voel ik me toch gezegend met mijn familie en mijn sponsor Noorman Watersport die dit allemaal voor mij mogelijk maakt!

Volgende keer vertel ik jullie meer over mijn winter en voorbereiding op het komende seizoen.

 

Tycho Blog 6

Tycho Blog 5