Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Blog Tycho Hof – Waterski

Blog Tycho Hof – Waterski

Hallo iedereen! Een tijdje geleden alweer dat ik een blog schreef. Op dit moment is het ski seizoen alweer begonnen. Ik ben in mei ruim twee weken in Amerika geweest om weer fris en goed aan het seizoen te beginne. In Florida heb ik getraind met Brooks Wilson, misschien ken je hem wel van de Wilson Bro’s promotie filmpjes (http://vimeo.com/thewilsonbros).

foto-2Ze maken elke maandag de coolste filmpjes over alles van het waterskiën en daaromheen. Hij is de coach van de Boardingschool, een ski-school nog geen 10 minuten van mijn huis. Het was in het begin even wennen. Ik moest dit jaar namelijk op 58 kilometer per uur skiën in plaats van 55. Het skiën wordt daarom ook iets moeilijker dan vorig jaar. Gelukkig bleek dit erg mee te vallen. Na twee weken trainen heb ik mijn trainingsrecord op 4@12-58 gezet. Tof was dat naast skiën met Brooks ook zijn broer K.C. af en toe kwam coachen en skiën. Ik mocht dan bij hem in de boot. Dat was heel erg cool om te zien. Hij skiede 3@10.25 58 op een doodnormale ochtend. Dat zijn 2 baantjes en 5 boeien meer dan wat ik nu kan skiën. Er is dus nog een lange weg te gaan voor mij!!

Bij Brooks skiede ik ook achter de nieuwe Mastercraft Prostar 2014. Ik vond de nieuwe Mastercraft magisch skiën omdat er gewoon geen golf was.

foto-3

In Amerika heb ik ook een beetje of figuren getraind. En nadat ik vorig jaar een gebroken neus  opliep na het oefenen van de flip het ik het dit jaar maar weer eens geprobeerd. Ik was uitgenodigd bij de Day at the Lake van de waterski en wakeboard winkel Ski Performance. Daar kon je training krijgen van Matt Rini en Withney McClintock. En na 1 set met Matt en Withney lukte het ineens, ze wilde dat ik de reverse ging proberen en toen had ik gewoon binnen 1 dag de flip geland. Dat is een hele stap vooruit omdat je dan steeds sneller nieuwe flips kan leren. Te gek natuurlijk dat ik gewoon kon trainen met de kersverse US Master kampioen slalom en haar coach.

fotoOok het springen moest ik bijhouden. Daarom ging ik twee keer per week bij Ryan Dodd trainen. Het was natuurlijk even wennen op mijn nieuwe 90 inch jumpers maar dit ging na wat aanwijzingen hartstikke goed. Dat is al de tweede US Masters kampioen waarmee ik heb geskied in die week. Iets waar ik alleen nog maar van kan dromen.

We zijn ook nog naar Seaworld geweest dat was echt heel leuk.
Er waren dolfijnen en orka’s shows die waren echt heel gaaf. Lekker om ook eens wat afwisseling te hebben van het trainen.

Helaas was de trainingstijd in Amerika snel weer voorbij. Bij thuiskomst hebben we een dikke week regen gehad. Niet echt een lekkere thuiskomst dus. Gelukkig ben ik in de positie dat ik regelmatig naar het buitenland kan voor het trainen.

Maar eerst was er een wedstrijd in Nemours waar ik aan mee ging doen. De eerste ronde was al een nieuwe record 2,5@13 58. De tweede ronde was helemaal goed want daar skiede ik 5@13 58. Ik werd daarmee 4e van iedereen.

Afgelopen weekend waren we met een deel van team NL in Frankrijk trainen bij Anthony Ahnine. Freek, ik en Rico gingen samen met mijn ouders gezellig op pad. Na een paar weken zonder goed water was het wennen om weer op mijn slalom ski te staan. Maar dat ging na een paar baantjes wel heel goed. Ik moest van Anthony heel veel aan mijn houding werken.

De start van het seizoen was dus al heel goed, nu hopen deze lijn door te trekken naar de rest van het seizoen!

IMG_4031