Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Blog Marc Kroon – Wakeboard Boot; kennismaking Marc Kroon

Blog Marc Kroon – Wakeboard Boot; kennismaking Marc Kroon

De NWWB heeft mij gevraagd een blog op deze site bij te houden, zodat jullie mij kunnen volgen en kunnen zien hoe ik bezig ben met mijn sport.
Ik zal me daarom eerst even voorstellen. Ik ben Marc Kroon, 18 jaar oud en lid van de Nederlandse selectie Wakeboard Boat.

Ik wakeboard al sinds mijn 8e en in 2007 werd ik voor het eerst Nederlands kampioen in de categorie Boys en zo belandde ik in de Nederlandse selectie. Hierna mocht ik deelnemen aan diverse internationale wedstrijden zoals WK’s en EK’s. Na het behalen van mijn eindexamen ben ik verhuisd naar Florida in de Verenigde Staten. Ik woon sindsdien in Orlando, ook wel de hoofdstad van het wakeboarden genoemd. In Orlando zijn de omstandigheden namelijk perfect om te wakeboarden. Er zijn honderden meren, de temperatuur is bijna het hele jaar aangenaam en er heerst een echte wakeboardcultuur. Alle internationale riders komen hier samen om te trainen en om aan wedstrijden deel te nemen.

De winters breng ik dus door in Orlando. In het voorjaar gaat in Amerika de US Pro Wakeboard Tour van start, waar ik inmiddels al 3x aan mee heb mogen doen. Hiervoor reis ik heel Amerika door naar de verschillende Tour Stops. Dat is altijd een geweldige ervaring. Je komt in allerlei verschillende Amerikaanse staten, wat heel leuk is. Bovendien is het wakeboarden hier een grote sport, dus de Tour is één groot circus met veel publiek en leuke dingen er om heen.

Als in juli de Pro Tour afgerond is, kom ik meestal terug naar Europa voor de Europese wedstrijden, zoals het EK, Flanders Open en uiteraard de Nederlandse Kampioenschappen. Afgelopen jaar heb ik extra veel gereisd omdat ik toen ook ben uitgenodigd voor de World Cup in Australie en Indonesie. Bovendien mocht ik voor Nederland deelnemen aan de World Games in Colombia en mocht ik naar Zuid Korea voor de Wereldkampioenschappen. 2013 was dus een heel druk, maar super leuk en succesvol jaar! En dit was alleen mogelijk dankzij de enorme support van mijn sponsors Red Bull, O’Neill en Hyperlite!

Marc Kroon - Action

Op dit moment ben ik me in Orlando aan het voorbereiden op het seizoen 2014.

Ik train bijna elke dag achter de boot, veel aan de kabel en een paar keer per week ga ik naar de sportschool, waar ik mede dankzij de NWWB een abonnement heb. In dit filmpje: http://www.iwake.com/Blog/Post/winter_workouts  dat ik heb gemaakt heb voor iWake kun je zien hoe ik momenteel aan het trainen ben!

Tot een volgende blog update !