Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Blog Linda van de Crommert – Cableski

Blog Linda van de Crommert – Cableski

Graag wil ik mij aan jullie voorstellen. Ik ben Linda van de Crommert en word in maart alweer 21 jaar. Geboren in Gouda, wonende in Eindhoven en komende juni is het alweer 9 jaar geleden dat ik voor het eerst op de ski’s achter de cable stond.
2014 blog feb 7
Ik vond het toen zo leuk dat ik na die dag vrijwel iedere dag bij de cable te vinden was en meteen ben doorgerold naar het klassiek wedstrijd skiën en zo in werd ik in 2006 opgenomen in de Nederlandse Selectie.

Nadat ik was opgenomen in de Nederlandse selectie heb ik erg veel getraind en veel wedstrijden geskied om veel ervaringen op te kunnen doen. Ik heb hiervoor zeker wat dingen opgegeven, blessures waren er ook, samen met vrienden en familie hoogtepunten en dieptepunten meegemaakt maar het is me allemaal waard geweest.

2014 blog feb 4Een hoogtepunt in 2011 was een bronzen medaille op de Europese jeugd kampioenschappen te Polen in de discipline slalom en in 2012 9e met slalom op de wereldranglijst en mogen deelnemen aan het WK in Oostenrijk, hier eindigde ik in de overall score op de 10e plaats!
Mijn beste resultaten tot nu toe, allemaal behaald in 2012 zijn:
Trickski : 4700 punten
Slalom : 2/55/12.00m
Schansspringen: 28.90m

In maart 2013 ben ik afgestudeerd als sportmasseur en bewegingspedagoge met specialisatie in lichamelijke handicaps, ik heb toen besloten dat ik niet meteen verder wilde studeren. Ik ben toen eerst een maand naar Wit-Rusland gegaan om weer op krachten te komen en ik heb gesolliciteerd bij een cablebaan in Duitsland genaamd strandarena Alfsee en kon daar in mei meteen aan de slag als baandraaier en shop medewerker.
Daar kon ik een kleine droom waarmaken, iedere dag trainen samen met vrienden maar ook inkomsten kunnen hebben. Jammer genoeg eindigde dit avontuur snel in begin juni. Hier maakte ik een crash tijdens een training en was mijn meniscus en knieschijf geblesseerd. Dit was zeker een dieptepunt, mijn knieën zijn altijd wat zwakker geweest maar had niet gerekend op een geheel seizoen uit de running. Ik ben in augustus na een volledige rustperiode teruggegaan naar Alfsee en weer met halve dagen werken begonnen. Eind september kon ik mijn eerste rondjes op de trickski weer maken, dit was een heerlijk gevoel!
Vanaf augustus was ik ook veel in de fitness en bij de fysiotherapie te vinden om weer volledig te kunnen herstellen.

2014 blog feb 5Uit mijn eigen mini onderneming genaamd : Leany’s, waarbij ik mutsen haak op de wensen van de mensen zelf, heb ik ook veel rust en plezier kunnen halen om het najaar fijn te kunnen doorstaan.

Ik heb besloten dat ik in januari 2014 er een maand uit wilde zonder skiën. Ik ben een maand gaan backpacken in Thailand om mijn gedachten en lichaam volledige rust te geven. Ik ben nu terug en heb ontzettend zin om weer op het water te staan!

Deze week ticket voor 3 weken training in Turkije geboekt om daar mijn eerste echte trainingen weer te volgen na bijna 9 maanden. Hiervoor sta ik nu dagelijks in de fitness om straks mezelf weer fit op het water staan en mezelf weer te kunnen overtreffen zoals ik tot vorig jaar ieder jaar heb kunnen doen. Ook ga ik vanaf eind april weer aan de slag als baandraaier en shop medewerker bij Strandarena Alfsee totdat het wedstrijd seizoen weer begint.

‘Fingers crossed’ voor een super en blessure loos seizoen!

 

Linda van de Crommert

Zonder mijn ouders, mijn vriend en mijn sponsors (Geodan en Jobe) afgelopen jaren had ik de successen tot nu toe nooit kunnen behalen endaar ben ik hun erg dankbaar voor!
Om te zien hoe het mij verloopt het komende seizoen, kan je me gerust toevoegen op mijn facebook pagina!

2014 blog 1