Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

NWWB | January 19, 2018

Scroll naarboven

Top

Blog Freek School – Waterski

140328 freek huldiging en nominatie sportman vh jaar
Aaaaah!! Ik dacht dat ik gek werd afgelopen weken. In mijn auto gaf de thermometer op een dag 25 graden aan!! Ik wil zo graag t water op nu! Sowieso was het deze winter in Nederland niet goed om geblesseerd te zijn, de hele winter is het gewoon waterskiweer geweest.

140328 temperatuurTegenwoordig met een goed wetsuit kan je lang door skiën zonder het extreem koud te hebben. Ik sprak met wat Engelse waterskiërs en daar doen ze dat al jaren. En daar zitten een aantal goede slalomskiërs hoor, echte wereldtoppers! Dus wij Nederlanders moeten dat ook gaan doen. Ook werd een tijdje geleden s’nachts Nederlandse tijd de Moomba Masters in Australië geskied welke ik gevolgd heb. Dat is een wedstrijd midden in Melbourne wat samenvalt met het bekende Moomba festival. Echt een wedstrijd die nog op de bucket list staat en denk ik een van de mooiste wedstrijden in de wereld. De wedstrijd met het meeste publiek ieder jaar weer.

 

In Januari ben ik gehuldigd in mijn gemeente Gemert-Bakel bij de verkiezing van sportman van het jaar. Op voorhand was bekend dat ik samen met Jeffrey Herlings (wereldkampioen MX 2 motorcross) en Max vd Pas (Nederlands Kampioen boksen) genomineerd was voor sportman van het jaar. En zoals je ziet waren mijn concurrenten niet de minste sportmannen! Helaas werd ik terecht geen sportman van het jaar en werd Jeffrey dit (winnen is toch leuker ) maar was het wel een leuke avond en was het een eer om genomineerd te zijn! Altijd goed om een beetje regionale publiciteit te krijgen!

140328 springen aftellenMijn knieblessure gaat goed vooruit!! Bijna geen vocht meer in m’n knie, bijna geen bewegingsbeperking meer en de spiertjes nemen weer toe. Nog niet op mn oude ‘squat’ niveau natuurlijk maar t begint er wel weer langzaam op te lijken! Heb de 100 kilo squat grens weer aangetikt! Gelukkig weten ze me bij de fysio goed af te remmen zodat ik niet te snel te zwaar ga en geven ze me coole, uitdagende oefeningen waardoor ik goed gemotiveerd blijf. Zo kan ik nu bijvoorbeeld squaten (net of je gaat zitten op een stoel maar dan zonder stoel en weer omhoog) op een grote fitnessbal en heb ik stabiliteit zoals nooit tevoren door allerlei oefeningen. Afgelopen vrijdag op controle geweest in het ziekenhuis en de dokter was heel tevreden! Kijkend naar mijn knie zou ik waarschijnlijk weer een maandje eerder het water op kunnen! Zit nu op 4 maanden en waarschijnlijk met Pasen voor het eerst het water op . Wel begin ik dan alleen met slalom want springen gaat er nog even niet inzitten. Slalom is redelijk veilig voor je knieën omdat je dan met twee voeten vast zit op een ski. Ook is mijn op maat gemaakte cti brace binnen gekomen voor mijn knie, deze zit echt super en geeft veel stevigheid. Springen staat nog steeds op 15 juni en duurt nu nog 83 dagen! Zie ook het meetlint.
Helaas zijn er ook mindere kanten aan de 5 dagen in de week trainen bij de fysio. Een klein pijntje in mijn schouder is 140328 rooye plasuitgegroeid tot een echte blessure en is er langzaam ingeslopen. Dacht zelf, ‘aah joh, gewoon beetje kapot trainen dat pijntje dan gaat dat wel over’. Maar dit was helaas niet het geval, dit was zo erg dat als ik mijn arm optilde ik op de helft ervan al pijn had en als ik in bed lig ik ooit niet wist waar ik mijn arm neer moet leggen. Gelukkig gaat het weer de goede kant op. Dit betekent voor nu nog even dat ik mijn bovenlichaam niet kan trainen wat wel balen is want was echt sterker dan ooit aan het worden. Ook heb ik weer meer last van mijn polsen ook door een stomme fout van mezelf. We deden een spelletje dat je in opdrukstand elkaars armen onderuit moest trekken, en dan word ik meteen fanatiek. Dacht wel van te voren moet ik dat wel doen? Alleen al omdat ik alleen op mijn vuisten in opdrukstand kan staan, maar helaas ging ik een kant op met mijn rechtse zwakke pols die hij eigenlijk niet uit kan en verzwikte hem. Meteen werd hij wat stijver maar ook van mijn linkse pols had ik wat last. Nu is rechts, de slechte, wel weer redelijk de oude alleen nog klein beetje stijver dan voorheen. Maar vooral mijn linkse blijft zeer doen. Er zit een bult aan de binnenkant van mijn linkse pols en als ik daar op tik krijg ik stroom in mijn hand :s. Mijn rechtse knie doet ook nog altijd wel iets pijn maar word wel minder. Maar ook al heb je wat pijntjes je kunt altijd wel iets trainen dus we gaan gewoon door! En qua blessures zit het misschien niet helemaal mee maar als het goed is, dan is alles over een maand over en heb ik alle blessures voor 2014 meteen gehad ;)!

Maar blessures brengen ook weer leuke dingen met zich mee! Zo heb ik nu best veel tijd voor vrienden, andere hobby’s en school. Ik kom uit Brabant dusja onder carnaval kom je niet onder uit. En die was dit jaar top! Met mijn vrienden maken we altijd een carnavalswagen en hier heb ik dit jaar best wel wat tijd in kunnen stoppen. Dit leverde uiteindelijk 2x de eerste plek op in de Handelse optocht!! Daarna zijn we nog met de vrienden een weekend weggeweest, was ook top! Altijd fijn om met vrienden op te trekken. Ook mijn studie gaat nu de goede kant uit en mag in april af studeren. Dit betekent dat wanneer ik fit ben al mijn tijd in het waterskien en werken kan stoppen!

140328 kleding jobeOok zijn mijn skimaterialen van mijn sponsor Jobe binnengekomen! De nieuwe slalomski en trickski zien er echt supergaaf uit met coole graphics en kan niet wachten tot ik er ook daadwerkelijk op mag skiën. Heb ze al afgesteld en zijn klaar om te gebruiken. Ook mn nieuwe wetsuit zit weer fijner en beter en ziet er allemaal gewoon super uit. Natuurlijk vind ik het belangrijker dat mijn materialen goed werken maar dit jaar steel ik ook in de ‘bling bling’ de show!
Daarnaast is de start weer gemaakt op de Rooye Plas om alles weer gereed te hebben voor de opening! De eerste boeien zijn gisteren weer gelegd en ben weer bezig om ons krachthonk uit te breiden. Zo heb ik gisteren een zelfgemaakt ‘ice tea’ aquabag gemaakt. Dit is een luchtzak die voor iets minder dan de helft gevult zit met water. Als je deze vast houdt en doet een oefening is dit extra lastig omdat het water op en neer klotst dit is erg goede core training! Komende week(en) zullen de andere boeien gelegd worden, zal er meer trainingsmateriaal gemaakt worden, zullen we het boothuis verder afmaken, schansje beetje repareren en leggen en komt er een nieuw dak op het clubgebouw! Owja als er ooit iemand is met trainingsmateriaal en niet meer gebruikt en er vanaf wil mag je me altijd een mailtje sturen 😉 freekschool@gmail.com.

Bij het volgende blog heb ik weer op mijn ski gestaan en ben ik weer helemaal topfit! Kan niet wachten! De planning voor het komende jaar is een heel stuk klaar en het NK is dit jaar thuis op de Rooye Plas! Iedereen heel veel succes met de start van je seizoen! Owja en tip van de dag: luisteren naar je eigen lichaam is heel belangrijk, niet vergeten ;).
Ciao ciao!!

140328 panorama rooye plas